Diensten

Lasersnijden

Door onze razendsnelle lasersnijmachine helpt Woestenberg Metaalbewerking u enorm snel aan bewerkte plaatmaterialen of profielen. De lasersnijmachine verhoogd onze productiecapaciteit namelijk flink. Lasersnijden is een snelle manier voor het snijden van staal, RVS en aluminium. Hierdoor kunnen we ook bij grotere aantallen een snelle levertijd garanderen. Vraag hier uw offerte aan.

Op onze lasersnijmachine kunnen we bijna alles aan. We snijden plaatmateriaal, ronde buis, vierkante of rechthoekige koker, hoek- en U-profielen. Bijna alle vormen zijn mogelijk, met onze nieuwe 5 KW Rotolas kunnen we zeer nauwkeurig en efficiënt met materiaal werken.

Mogelijke afmetingen

  • Plaatwerk tot 3000 x 1500 mm
  • Dikte staal tot 25 mm
  • Dikte RVS tot 20mm
  • Dikte aluminium tot 12mm

Profielen snijden

  • Ronde buis
  • Vierkante koker
  • Rechthoekige koker
  • Hoekprofiel
  • U-profiel
  • Profielmaten 15 tot 370 mm
Lasersnijden Woestenberg

Aanleveren ontwerp

Lever uw ontwerp aan in een digitaal-bestand (.dxf). Hiermee kunnen wij uw opdracht direct uitvoeren. Heeft u geen digitaal-ontwerp? Geen probleem, wij werken uw wensen uit in een digitale tekening. Na goedkeuring van de tekening kunnen wij direct van start. Heeft u nog vragen? Bel of mail ons en we gaan voor u aan de slag

diensten-waterstraalsnijden

Waterstraalsnijden

Woestenberg maakt gebruik van een watersnijmachine met twee koppen met een formaat van 4×2 meter. Er zijn oneindige mogelijkheden met deze machine, wij kunnen niet alleen staal, RVS en aluminium snijden maar wij snijden werkelijk alle materialen. Uiteraard is de grootste toepassing het snijden van vlakke platen maar ook het snijden van buizen, profielen en staf materialen zijn zonder problemen mogelijk om zo de kosten van dure machinale verspaningstechnieken te voorkomen. Ook het snijden in bestaande producten is geen enkel probleem, wij kunnen deze zuiver uitlijnen op onze machine.

CNC zetwerk

Onze CNC-kantbank zet dagelijks lange, grote en zware profielen tot 4000 mm en 330 ton. Complex en nauwkeurig zetwerk wordt gekant met de uiterst precisie.

Woestenberg heeft lange ervaring en kennis met complex zetwerk. Ons zetwerk is uitstekend te combineren met snijwerk, freeswerk of laswerk. Zowel het kanten van grote enkelstuks én klein seriewerk is geen probleem.

diensten-cnczetwerk
diensten-lassen

Lassen

Wij lassen staal, hoogsterkte en slijtvast staal, RVS en aluminium. Woestenberg is een gecertificeerd bedrijf met veel lastechnische kennis. MIG/MAG-lassen, TIG-lassen en elektrisch lassen met een beklede elektrode is ook mogelijk. Woestenberg is ISO 3834-2 gecertificeerd, het kwaliteitsbewijs voor lassen van orderacceptatie tot productafgifte.

Op verzoek kunnen we bv. verloopstukken van RVS of staal keuren met een röntgenrapport en of druktest certificaat.

Platen knippen

Knippen is een goedkope productietechniek om twee plaatdelen van elkaar te scheiden. Woestenberg heeft een plaatschaar met een lengte van 3 meter om grote plaatdelen te knippen. De maximale dikte is 6 mm. Voor het vormen van rechthoekige producten is knippen de snelste en goedkoopste scheidingstechniek.

platen-knippen
CNC-walsen

CNC walsen

Voor het walsen staat een walsmachine ter beschikking, met 4 rollen van lengte 2000 mm. De brede wals is uitgerust met vier rollen die CNC gestuurd worden en kan een maximale plaatdikte van 10 mm aan.
Vormen als ellipsen, koffervormen, recht radius recht, of in elkaar overlopende radiussen behoren tot de mogelijkheden. Ook levert Woestenberg rompjes, mengers en schroefdoseringen.

Of uw ronde of cilindrische producten te walsen zijn is afhankelijk van een aantal factoren. Dit is een combinatie van plaatdikte, breedte en de gekozen materiaalsoort. In sommige gevallen is het niet mogelijk om een product te walsen maar is het wel mogelijk om facetkanten of stapzetten toe te passen. Volgens dit principe wordt het plaatwerk steeds in kleine stapjes gezet waardoor de gewenste ronde vorm relatief goed te benaderen is. Uiteraard kunnen wij u helpen met het maken van de juiste keuze.

Automatisch zagen

Zagen van strippen, hoekijzers en profielen voor lassen van constructies. De strippen, hoekijzers en overige profielen die nodig zijn voor constructies, worden gezaagd. De maximale afmeting van het te zagen profiel is 400 mm in de breedte met een maximale hoogte van 400 mm. De zaagmachine kan ook in verstek zagen, waarbij de hoekverdraaiing die de machine kan maken maximaal 60 graden is.

automatisch-zagen
diensten-boren

Boren

Boren is een veelgebruikte techniek om plaatwerk van gaten te voorzien. Wanneer er specifieke eisen zijn voor de ruwheid of er is een diameter vereist die kleiner is dan de plaatdikte dan worden de gaten in uw product geboord. Wij bezitten boorgereedschap met een boorgrootte van 1 mm t/m 50 mm en kunnen zeer nauwkeurig gaten boren. Wij boren in diverse metalen: staal, RVS en aluminium en ook slijtvaste en hoogsterkte staalsoorten.

Draai- en freeswerk

Woestenberg kan nagenoeg alle voorkomende CNC verspaningstechnieken aanbieden. Denk daarbij aan 3-, 4- en 5-assig frezen, high speed frezen, cnc draaien, draai-freescombinaties, langdraaien, cnc slijpen en cnc rondslijpen.

diensten-draaien-frezen

Beitsen en passiveren van RVS

Roestvast staal is corrosiebestendig door het eigen vermogen tot het vormen van een beschermende oxidelaag. Deze chroom-nikkel oxidehuid is dun en kan door bewerking of warmtebehandeling beschadigd, verkleurd en vervuild raken. Met beitsen verwijderen wij de verontreiniging en chroom-nikkel verarmde plekken die ontstaan zijn door bijvoorbeeld laswerk. Het roestvast staal krijgt hiervan een matte look.

Nadat het product grondig is gereinigd laten we er versneld een nieuwe egale chroom-nikkel oxidelaag aangroeien. Het roestvast staal is door het passiveren weer corrosiebestendig en heeft tevens een aantrekkelijke uitstraling.

Afwerking en nabewerking

Als all-round leverancier hebben wij ons ook toegelegd op het afwerken van onze producten. U kunt denken aan bijv. tappen, boren, het aanbrengen van persmoeren, slijpen, schuren of poetsen.

Poedercoaten, verzinken, glasparelstralen en beitsen besteden wij uit bij door ons geselecteerde bedrijven. Hiervoor hebben wij een eigen kwaliteitssysteem opgezet. Uw voordeel is, dat dit onnodige afkeuren voorkomt en de doorlooptijd van uw order gewaarborgd blijft.